تکارتراپی یکی از روش های درمانی نوین است که در درمان غیر جراحی بیماری های استخوانی، مفصلی، بافت های نرم و بهبود مشکلات اسکلتی_عضلانی کاربرد دارد.

تکار تراپی نوعی گرمای عمقی است که از طریق انتقال انرژی به بدن منجر به ایجاد تاثیرات بیولوژیکی بر بافت های آسیب دیده بدن ، فعال سازی ترمیم بافتها و بهبود پروسه ی ضد التهابی می شود.

این روش درمانی در ابتدا تنها برای آسیب های ورزشی مورد استفاده قرار می گیرفت ولی بتدریج در درمان سایر آسیب های سیستم اسکلتی_عضلانی که فیزیوتراپی در درمان آن ها نقش دارد نیز بکار برده شد.

دستگاه تکار با تولید امواج رادیو فرکانس (طیف خاصی از امواج الکترومغناطیسی) سبب انتقال انرژی به بافت های بدن می شود.

این روش درمانی کمک زیادی به کاهش دوران تقاهت و ریکاوری در ورزشکاران پس از آسیب های ورزشی می کند، همچنین اثرات فوری ضد التهابی و کنترل درد بر روی عضلات ، تاندون ها، لیگامان ها، غضروف و استخوان ها دارد و در رفع چسبندگی ها و کوتاهی های بعد از جراحی ها بسیار موثر است.

دستگاه تکار نوع پیشرفته تری از درمان با دیاترمی است که انرژی و گرما را به مناطق عمیق تری از بدن انتقال می دهد. اين گرما موجب افزايش خون‌رساني و در نتيجه افزايش اكسيژن و مواد غذايي به بافت مي­گردد كه در نهايت سبب افزايش متابوليسم سلول­، تسريع فرآيند التيام بافت و تسكين درد خواهد شد.

در این روش، تغییر بسیار سریع پلاریته ی جریان RF در دو الکترود، باعث شکل گیری یک حرکت آشفته ی یونی در بافت می گردد. انرژی جنبشی ناشی از این حرکت عامل اصلی تولید گرما در بافت و بروز آثار درمانی و تسکین دهنده آن است.

تعداد جلسات درمانی با این روش بسته به نوع و شدت بیماری و همچنین نظر فیزیوتراپیست متغیر است و هر جلسه درمانی نیز بین ۲۰ تا ۳۰ دقیقه زمان می برد.

در زمان تکارتراپی گرمای خوشایندی در بافت تحت درمان برای بیمار ایجاد می شود. فیزیوتراپیست هم در طول دوره درمان مدام از بیمار درباره احساسی که دارد و گرمایی که احساس می کند، سوال می کند تا بیمار دچار مشکلی نشود.

نتایج مثبت این روش درمانی معمولا بلافاصله و در زمان درمان مشاهده می شود که این از مزیت های فوق العاده این روش درمانی نسبت به سایر روش ها است.

بعد از اینکه درمان آغاز می شود کاهش درد بعد از چند دقیقه احساس می شود. تسکین درد حتی تا ساعت ها بعد از درمان نیز حس خوشایندی در بیمار ایجاد می کند.

تکارتراپی معمولا عارضه جانبی خاصی به همراه ندارد و تنها خطری که امکان ایجاد آن وجود دارد کمی سوختگی در ناحیه الکترود خنثی است.

تکارتراپی در پاسداران

فواید تکارتراپی

موارد کاربرد

 

کلمات مرتبط :

فیزیوتراپی در پاسداران – تکارتراپی در پاسداران – فیزیوتراپی در هروی – فزیوتراپی در اختیاریه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *