فیزیوتراپی پس از تعویض مفصل لگن
تعویض کامل مفصل ران (آرتروپلاستی) یک مداخله جراحی رایج است که برای آرتریت شدید یا شکستگی لگن در مواردی که درمانهای محافظه کارانه بی اثر است انجام می شود.
هدف از جراحی تعویض مفصل ران ، تسکین درد ، بهبود تحرک مفاصل و بازیابی یا بهبود توانایی فرد در انجام ایمن فعالیت های عملکردی مانند راه رفتن ، ایستادن ، بالا رفتن از پله یا دویدن است.
متخصص فیزیوتراپی پس از تعویض مفصل لگن با افرادی که تعویض کامل مفصل ران را انجام داده اند کار می کنند تا ماهیچه های خود را تقویت کرده و حرکت را به بالاترین حد خود باز گردانند.
فیزیوتراپیست ها متخصصان حرکات هستند. آنها کیفیت زندگی را از طریق مراقبت های عملی ، آموزش به بیمار و حرکات تجویز شده بهبود می بخشند.
جایگزینی کامل مفصل ران (آرتروپلاستی) چیست؟
جراحی تعویض کامل مفصل لگن استخوان و غضروف آسیب دیده را که ممکن است در ایجاد مفصل ران دردناک و ناکارآمد نقش داشته باشد ، برداشته و باسن مصنوعی (مصنوعی) را برای مفصل ران آسیب دیده جایگزین می کند.
مفصل ران یک مفصل توپ و سوکت است. توپ بخشی از استخوان ران (استخوان ران) و حفره قسمتی از استخوان ران/استخوان لگن است. نوع جراحی تعویض مفصل ران با توجه به شرایط جسمانی هر فرد متفاوت است.
دو نوع عمل جراحی تعویض مفصل ران عبارتند از:
- جایگزینی کامل مفصل ران (آرتروپلاستی)
- با تعویض کامل مفصل ران (آرتروپلاستی) ، توپ و سوکت هر دو با قطعات مصنوعی جایگزین می شوند.
تعویض کامل مفصل ران برای درمان شرایطی انجام می شود که شامل موارد زیر است:
- آرتروز مفصل ران
- روماتیسم مفصلی
- آرتریت تروماتیک
- اسپوندیلیت آنکیلوزان
- از بین رفتن بافت استخوانی
- برخی شکستگی های لگن
- تومورهای خوش خیم و بدخیم
تعویض جزئی مفصل ران (همی ارتروپلاستی)
تعویض جزئی مفصل ران (همی آرتروپلاستی) فقط جایگزین توپ مفصل ران می شود. سوکت لگن قوی است و نیازی به تعویض ندارد. همی آرتروپلاستی زمانی انجام می شود که فقط به قسمت ران یا مفصل ران آسیب وارد شود. این عمل بیشتر در بیماران مسن و ضعیف انجام می شود و برای شکستگی های مربوط به توپ یا گردن استخوان ران (استخوان ران) انجام می شود.
قبل از جراحی
قبل از عمل جراحی ، افرادی که برای تعویض کامل مفصل ران انتخاب شده اند ممکن است درد شدید در ناحیه لگن و کشاله ران را که می تواند تا پایین ران ادامه یابد ، توصیف کنند. درد ممکن است بر توانایی فرد در راه رفتن ، بالا رفتن از پله ها ، نشستن یا ایستادن ، انجام فعالیتهای روزانه و خوابیدن در طرف آسیب دیده تأثیر بسزایی بگذارد.
بلافاصله پس از جراحی تعویض مفصل لگن ، سفتی در ناحیه لگن و پا و ضعف عضلانی را تجربه خواهید کرد. در ابتدا ، درد عمدتا با دارو کنترل می شود. فیزیوتراپیست شما همچنین ممکن است کیسه های یخ را برای کاهش ناراحتی و تورم توصیه کند و تمرینات و حرکات ملایمی را به شما آموزش دهد تا حرکت و قدرت خود را بهبود ببخشید.
تعویض مفصل ران اغلب در بزرگسالان 60 تا 80 سال انجام می شود. تیم پزشکی شما به شما کمک می کند تا بر اساس اشعه ایکس و ارزیابی فیزیکی خود تعیین کنید که آیا نامزد مناسبی برای جراحی هستید. عوامل خطری که ممکن است در بهبودی شما اختلال ایجاد کنند ، مانند سن بالا ، چاقی ، یا سابقه سیگار کشیدن یا مصرف زیاد الکل در نظر گرفته می شوند.
فیزیوتراپی پس از جراحی تعویض مفصل لگن
قبل از جراحی
فیزیوتراپ شما می تواند به شما در مورد انتظارات شما از عمل جراحی کمک کند و تمریناتی را برای وضعیت بدن قبل از عمل به شما ارائه دهد.
در آمادگی برای جراحی ، فیزیوتراپیست شما ممکن است موارد زیر را به شما آموزش دهد:
- تمرینات انعطاف پذیری و تقویت کننده اندام تحتانی
- نحوه استفاده از واکر یا عصا برای راه رفتن و حرکت در مراحل
اقدامات احتیاطی بعد از عمل
فیزیوتراپیست شما همچنین ممکن است به شما توصیه کند که برای بهبود ایمنی و بهبودی خود در خانه خود تغییراتی ایجاد کنید ، از جمله استفاده از صندلی توالت فرنگی ، نرده روی پله ، نرده تخت ، و صندلی وان یا میله های حمام زیر دوش. این تغییرات به طور ایده آل باید قبل از عمل جراحی انجام شوند ، بنابراین خانه شما برای بازگشت شما آماده است.
بعد از جراحی
در اولین یا دومین روز پس از جراحی ، یک فیزیوتراپیست برای درمان بعد از عمل به بالین شما می آید. فیزیوتراپ شما اقدامات احتیاطی بعد از جراحی را که برای جلوگیری از آسیب مجدد و کمک به بازگرداندن عملکرد کامل شما انجام می دهد ، بررسی می کند.
بسته به مورد خاص/روش جراحی شما ، ممکن است از شما خواسته شود میزان وزنی را که روی پای جراحی می گذارید محدود کنید. ممکن است به اندازه لمس انگشت پا یا تحمل وزن شما باشد. فیزیوتراپیست شما نحوه صحیح قرار دادن وزن بر روی پای آسیب دیده را آموزش می دهد و یک وسیله کمکی مانند واکر یا عصا را برای کاهش ناراحتی هنگام کار برای بازگرداندن عملکرد بدنی توصیه می کند.
در دوران نقاهت حاد (3 تا 5 روز اول پس از عمل) ، فیزیوتراپ شما با شما همکاری می کند تا با خیال راحت به شما کمک کند:
- به رختخواب برگردید و به حالت نشسته بلند شوید.
- از تخت بلند شوید تا بایستید و به صندلی بروید.
- برای مسافتهای کوتاه با دستگاه کمکی (واکر یا عصا) راه بروید.
- تمرینات ملایم دامنه حرکتی و تقویتی را در رختخواب انجام دهید.
پس از جراحی ، فیزیوتراپ شما ممکن است به شما توصیه کند که موارد زیر را انجام ندهید:
- لگن جدید خود را بیش از 90 درجه خم کنید.
- بیش از 90 درجه به جلو خم شوید (به عنوان مثال ، برای مدتی نمی توانید جوراب و کفش خود را بپوشید).
- پای خود را با لگن جدید روی پای دیگر بکشید.
- پا را با لگن جدید به داخل بچرخانید.
فیزیوتراپی چند هفته پس از جراحی شما ادامه خواهد داشت. بسته به وضعیت کلی شما ، ممکن است نیاز به بهبودی در یک مرکز توانبخشی کوتاه مدت داشته باشید. برخی از بیماران بسته به کمک های موجود در خانه و توانایی آنها برای ایمن ماندن ، بدون مراقبت در منزل به خانه خود مرخص می شوند. فیزیوتراپ شما به شما در تعیین این تصمیم کمک می کند.
کلمات مرتبط :
فیزیوتراپی پس از تعویض مفصل لگن – فیزیوتراپی در دروس – فیزیوتراپی در پاسداران – فیزیوتراپی در خیابان دولت