پارگی مینیسک زانو یکی از شایع ترین آسیب های زانو است. هرگونه فعالیتی که باعث می شود زانو بطور ناگهانی بچرخد ، به ویژه هنگامی که وزن کامل خود را روی آن می گذارید ، می تواند منجر به پارگی مینیسک شود.

هر یک از زانوها دارای دو تکه غضروف به شکل C هستند که مانند یک بالشتک بین استخوان ران و استخوان ران (منیسک) عمل می کنند. پارگی مینیسک باعث درد ، تورم و سفتی می شود. همچنین ممکن است مانع حرکت زانو شده و فرد در کشش کامل زانو دچار مشکل شود.

از آن جایی که این آسیب معمولا در افراد ورزشکار رخ می دهد به عنوان یک آسیب ورزشی شایع شناخته می شود.

درمان های محافظه کارانه مانند استراحت ، کمپرس یخ ، استفاده از داروهای ضددرد و ضدالتهاب و فیزیوتراپی در موارد خفیف آسیب دیدگی کافی است و به زخم زمان می دهد تا خود به خود بهبود یابد. اما در موارد متوسط تا شدید ، پارگی مینیسک نیاز به ترمیم جراحی دارد.

علائم پارگی مینیسک زانو

دلایل و عوامل خطر

روش های درمان

پزشک برای تشخیص دقیق این آسیب و شدت آن و همچنین اتخاذ درمان مناسب علاوه بر معاینه فیزیکی زانوی بیمار و بررسی علائم حرکتی از روش های تصویربرداری با اشعه ایکس و ام آر آی نیز بهره می برد.

در برخی موارد ، پزشک ممکن است از وسیله ای به نام آرتروسکوپ برای بررسی قسمت داخلی زانو استفاده کند. آرتروسکوپ از طریق یک برش کوچک در نزدیکی زانو وارد می شود. این دستگاه شامل یک نور و یک دوربین کوچک است که تصویر بزرگ شده از داخل زانو را به مانیتور منتقل می کند. در صورت لزوم ، ابزارهای جراحی را می توان از طریق آرتروسکوپ یا از طریق برش های کوچک اضافی در زانو وارد کرد تا پارگی یا ترمیم پارگی انجام شود.

درمان پارگی مینیسک اغلب بسته به نوع ، اندازه و محل پارگی شما به صورت محافظه کارانه آغاز می شود.

از فعالیت هایی که باعث تشدید درد زانو می شوند ، به ویژه هرگونه فعالیتی که باعث پیچ خوردن یا چرخش زانو می شود ، خودداری کنید. اگر درد شما شدید است ، استفاده از عصا می تواند فشار را از زانو برداشته و باعث بهبودی شود.

کمپرس یخ می تواند درد و تورم زانو را کاهش دهد.

استفاده از داروهای ضددرد و ضدالتهاب کمک زیادی به تسکین علائم در بیمار می کند.

فیزیوتراپی زانو موثرترین روش در درمان غیرجراحی پارگی مینیسک زانو و عوارض ناشی از آن است.

فیزیوتراپی می تواند به شما در تقویت ماهیچه های اطراف زانو و پاها کمک کند و به تثبیت و حمایت از مفصل زانو کمک کند. فیزیوتراپی زانو همچنین دامنه حرکتی زانو را که در اثر این آسیب محدود شدن بهبود می بخشد.

در موارد پارگی کامل و در صورت بروز عوارضی همچون قفل شدن زانو و ناتوانی بیمار برای پیگیری برنامه توانبخشی با فیزیوتراپی جراحی ضروری خواهد بود. پس از جراحی نیز فیزیوتراپی بمنظور توانبخشی و بازیابی حرکات زانو از اهمیت بالایی برخوردار است.

 

کلمات مرتبط‌ :

فیزیوتراپی زانو – توانبخشی آسیب های ورزشی – فیزیوتراپی ورزشی – متخصص فیزیوتراپی – دکتر فیزیوتراپی – فیزیوتراپی در پاسداران – فیزیوتراپی در هروی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *